torsdag 15 augusti 2019

VM-gulddag ...

Igår var det en höjdardag i Norge med många timmars orientering. Det regnade visserligen i arla morgonstund den dryga timman det tog att åka till Mörk golfbana där arenan var uppbyggd. Dock klarnade det upp lagom till publiktävlingen under förmiddagen.


Efter loppet var det bara att hitta en bra plats framför storbildsskärmarna och med lagom avstånd till högtalarna. Man hade byggt upp en enorm arena, den häftigaste jag skådat i orienteringssammanhang. Man hade inte sparat någon möda på att göra det publikvänligt. Det blir samma skådeplats på fredag och lördag när medeldistans och stafett avgörs.


Norge triumferade dubbelt på herrtävlingen som inledde kampen om VM-medaljerna. Det gick uselt för de svenska löparna men vi bidade vår tid.
Damkampen blev en triumfresa för de blågula. Alla fyra tjejerna levererade topplopp och allra bäst var Tove Alexandersson. Oj, oj, oj så överlägset hon tog sin fjärde raka titel på långdistans. Men det som gladde mest denna sena onsdagseftermiddag var göteborgstjejen Lina Strand som blev tvåa. Hon har haft några tunga år med mycket skador och motgångar men kämpat på. Belöningen kom igår!