onsdag 21 augusti 2019

Bra regel ...

Höstsnuvan har slagit till. Förmodligen en reaktion eller följd av Norgevistelsen med bland annat åtta tävlingsdagar i rad. Hur som haver så är det förkylt nu. Därför blev det bara gångfart på dagens veteranorientering. OK Gipen bjöd på riktigt utmanande orientering och terrängen bjöd på hög undervegetation i form av blåbärsris och ljung. Alltså, gjorde det inte så mycket om förflyttningen var långsam. Den låga farten gjorde också att det blev ett felfritt lopp utan bommar. Kanske en taktik som borde användas något oftare på tävlingar ... 🧐





Enda störningsmomentet var all svamp. När jag ändå hade valt att gå så gjorde det väl inget om ett svampplockarstopp gjordes då och då. Usch, vilket dilemma och svårt ställningstagande det blev i Högstorpsskogen öster om Lilla Edet. Men den generella grundregeln i det Hogedalska huset är att orientering-går-alltid-före. Så dilemmat blev inte långlivat och ställningstagandet lätt.


Den nämnda grundregeln är verkligen bra att ha i alla tvivelsituationer. Man slipper långdragna diskussioner, det blir inga dispyter och förhandlingar/överläggningar med sig själv eller andra blir överflödiga. Tillvaron blir så mycket enklare när man exempelvis ska ta ställning typ orientera eller klippa gräsmattan, orientera eller åka på släktträff, orientera eller städa garaget, orientering eller kvarterets städdag etc.