onsdag 28 augusti 2019

Suck ...

Det senaste året det funnits anledning att oja sig och tycka till om vissa kommuners panikåtgärder för att dryga ut kommunkassan. Det sätts upp parkeringsautomater på nästan alla tänkbara ytor.
I Lilla Edets kommun finns det en liten ort som heter Nygård. I anslutning till en biväg till byvägen finns ett litet område med egnahem som byggdes för tre decennier sedan. Mellan husen finns det ett allmänområde bestående av grus och gräsväxt som under alla år fungerat som parkering för besökande.



För någon vecka vecka sedan började plötsligt fordon att bötfällas. Detta har förvånat och naturligtvis retat upp de bötfällda. Det finns exempelvis inte någon skylt eller anvisning som informerar om vad som gäller och inte heller någon P-automat.
En av de boende drar sig till minnes att ytan iordningsställdes för att man inte skulle parkera längs gatan bland annat för att inte hindra blåljusfordon. 
Ingenjören på enheten stadsmiljö och trafik, hävdar dock att parkeringsvakten inte har gjort något fel. De är ju drillade i detta och kan sin sak!


Man häpnar över agerandet och förvånas över den sjukliga iver som driver kommunalarbetare att hitta intäktskällor. Hur ska stackars kommunmedborgare och andra överhuvudtaget veta vad som gäller när man inte ens bemödat sig om den enklaste formen av anvisning. Man undrar samtidigt hur man har tid och resurser att ägna kraft och energi åt den typen av arbetsuppgifter! Gissningsvis skulle mer pengar sparas om man istället avskedade P-vakten.