lördag 31 augusti 2019

DM på gång ...

Kommande två helger vankas det DM-tävlingar. I flera idrotter har DM nedgraderats och har inte alls samma status som tidigare, alltså för flera decennier sedan. Men inom skogssporten samlas fortfarande många i startlistorna och detta även i mycket små distrikt.

Dock ställer den egna klubben upp med bara fem lag i söndagens stafett-DM. Det måste vara någon form av all-time-low i föreningens historia. Tiderna förändras och uppenbarligen är DM-stafett inte längre så kittlande och lockande ... eller så är orsaken en annan.





Nåväl, den egna inställningen till DM-tävlingar är neutralt. Det leder inte till någon extra förväntan. Det kvittar om ett arrangemang har DM-etikett eller inte, det är tävlingstillfället som är det intressanta och lockande. Sedan några år tillbaka är DM-arrangemang "öppna" även för löpare som inte tillhör distriktet i fråga. Det är bra. Då kan man välja vilket distikt man deltar i. Dock tävlar man då inte om DM-tecken.


Egentligen hade det kommande helg varit kul att springa Bohuslän-Dals två DM som avgörs på ett nykarterat och spännande område på Orust. Men barnbarn har föräldrafritt och det blir "pass" och övernattning i Götene där västgötadistriktets mästerskap avgörs. Dock blir det förmodligen Göteborgs DM nästa helg.

Så egentligen är DM bra då utbudet blir stort, bara att välja och vraka i vilket distrikt man vill tävla!