onsdag 21 oktober 2020

Blött halvår ...

Ett halvår har gått sen årets första bad utomhus. Detta firades med ett dopp i Vänern denna gråa och småregniga oktoberdag med en vattentemperatur på omkring 8-9 grader.

Det har blivit en hel del badande dessa månader, inte varje dag men många simturer kan noteras. Barnbarn #2 triggade på det hela genom att sätta upp målet bada-varje-dag-i-hundra-dagar. När han väl kommit i mål har vi fortsatt av bara farten. Har själv aldrig varit någon hejare på att bada i kyligt vatten. 20+ har varit något av en smärtgräns men nu har gränsen flyttats neråt och detta med besked.




De senaste veckorna har badandet/doppandet varit något av en gimmick och en lustig grej, men på något sätt har kroppen vant och anpassat sig. Så det är inte längre någon smärta eller obehagskänsla att klättra ner i det kylslagna. Dock blir det bara en kortvarigt besök i blötan. Snabbt upp, kläder på och då smyger känslan av välbehag över en. Nu återstår att se om det var årets finaldopp eller om det blir en eller flera repriser före årsskiftet.