lördag 17 oktober 2020

Fyra segrar ...

Graderna hade nätt och jämnt klättrat över nollan när det bar iväg till Mullsjö. Någon har sagt "att en dag med mening, är en dag med orientering". Är det då två tävlingar samma dag blir det riktigt meningsfullt!

I Mullsjö fanns möjligheten att springa två tävlingar samma dag med olika start- och målplatser. En sprint och en medeldistans. Vid anmälan valdes vilken ordning på tävlingarna man ville springa. Några valde endast en tävling. Arrangören hade gjort så för att så många som möjligt skulle beredas möjlighet att tävla i dessa coronatider. Maxantalet nåddes ändå snabbt och flera nekades starta. De tävlande upplevde dock inte den minsta trängsel. Det var så gott som folktomt vid båda arrangemangen och en stilla undran är om vi inte är överdrivet försiktiga vid orienteringsarrangemang. Kanske skulle Anders Tegnell och Idrottsministern samt deras underhuggare/rådgivare/handläggare göra ett studiebesök på en orienteringstävling någon gång. Detta för att få ett gott exempel på hur det borde vara i dessa trista men nödvändiga restriktionstider.





Äldsta barnbarnet segrade på både sprinten och medeldistansen i H14. I den yngre pojkklassen kom barnbarn #2 tvåa efter suveräne Hjalmar Ingelsbo från Tranemo på sprinten men på medeln blev det seger för Gabbe. Dessutom vann mamma Emelie D40. Minerna i bilen på hemresan var förmodligen inte så sura denna vackra höstlördag med strålande solsken men med kyla i luften. Imorgon väntar en ny tävling och då i Göteborg.