tisdag 27 oktober 2020

Nattattribut ...

Gårdagens nattlöp triggade igång några timmar med djupdykning i bärkassen innehållande pannlampor som använts genom åren. Av någon anledning har dessa inte slängts trots att den tekniska utvecklingen för länge sedan har passerat flertalet lampors bäst-före-datum.

Två saker konstateras efter inventeringen. Oj vilken utveckling det varit som genererat starkare och ljuskraftigare lampor och kraftfulla batterier. Oj så mycket pengar som spenderats i relation till hur mycket/ofta lamporna har använts. Timkostnaden har varit hög!




Har alltid gillat nattorientering men en tillbakablick visar att det i snitt har blivit 4-5 tävlingar per år och kanske tiotalet träningslöp. De senaste åren ännu färre och helt klart är att  intresset för disciplinen har minskat. Tror att en orsak till detta är tendensen till att nattbanor är i stort sett desamma som på dagen vad gäller svårighetsgrad. Utmaningen blir då lite väl tuff för nybörjaren. Tror dock att man skulle kunna skapa ett intresse genom att erbjuda fler nattlöp i urbana områden och parker.


Dagens genomgång och granskning ledde till att en del saker ska förflyttas till återvinningscentralen. Annat återbördades till bärkassen för ett senare beslut och ställningstagande.