måndag 5 oktober 2020

Ruskväder ...

Orintos långdistans under söndagen samlade hela 800 startande i skogarna söder om Rävlanda. Tävlingen hade en fullständig klassindelning vilket innebar klasser även för kategorin 70-plussare. En åtgärd som uppskattades mycket. 

Det var en mycket välarrangerad och "coronaanpassad" tävling i stil med vårt eget arrangemang Vänersborgsmedeln. Ingen som helst trängselrisk eller svårighet att hålla avstånd till andra. En bidragande faktor till detta var valet att ha fri starttid inom respektive startgrupp. Erfarenheten under höstens tävlingar har visat att det lätt blir "folksamling" när det är fasta starttider. Detta beroende på att man inte vill riskera att missa sin starttid och då går man tidigare till start och väntar där. 

Banorna var lagda i kuperad och detaljrik terräng. Det var högklassiga banor med mycket omväxlande och utmanande orientering. 




Vi hade sen startgrupp och klarade oss precis innan ruskvädret benämnt "Alex" drog in med skyfall. Det märktes påtagligt på hemresan via Göteborg. Oj vad det regnade!