fredag 16 oktober 2020

Som vanligt ...




Så var det åter dags för en helt vanlig fredag. En sådan med invanda rutiner och beting typ städning av hemmet. Som vanligt förvånas man över den mängd skräp som hinner samlas under en vecka. Omslag, kartonger, påsar och annat bekräftar att förpackningsindustrin lever gott, synnerligen gott.

En extra djupdykning gjordes idag in i klädgarderoben. Anledningen var en smygande känsla av att nya jeans behövde inköpas. Men ... djupdykningen gav ett annat besked, det behövdes inte. "Ute ur öga, ute ur sinne" säger en ordramsa. Det stämmer och oj vad lätt det är att glömma bort vilka klädesplagg man har undanstoppade här och där.


Eftermiddagen är vikt åt Framåt fredag - ett radioprogram i Sveriges Radio P4 som sänds i SR Väst. Programledare är Therese McDonald, Jimmie Schewenius och Peter Sundblad. I programmet diskuteras nyheter från veckan som gått. Detta med mycket humor, en portion satir och annat skrattframkallande. Ett stående inslag är att programledarna skriver nya sångtexter till kända melodier. Texterna är naturligtvis kopplade till skeenden och händelser i tiden. Programmet har en mycket lokal prägel vad gäller peroner, platser och företeelser. Man känner igen sig eller så känner man till.


Så randas kvällen denna helt vanliga fredag i oktober. Ingen nattorientering på programmet så det blir TV-koll istället. Valet är enkelt, det är "Idol" som gäller. Favoriten detta år är Nadja Holm men även övriga deltagare brukar leverera. 

När Idol är överstökat väntar mera satir i två format, ”Mumbo Jumbo” och som grädde på moset ”Svenska nyheter”