måndag 12 april 2021

Färdigpåskat ...

Nu är påsken med alla helgdagar och skollovsdagar över. De senaste tio-tolv dagarna har varit fyllda med orientering dels eget utövande men också av att fixa arrangemang. Konstaterar än en gång att det är många olika saker som ska göras och samordnas.

Utfallet har varit positivt och positiva omdömen har framförts i mejl och sms:


De tre nybörjarbanorna i VSK:s regi var suveräna, bra banor med lagom svårighet i bra områden.


Tack för dessa utmaningar med lite priser.  Funkar alldeles utmärkt på våra barn framförallt tjejerna. Annars tappar de lätt motivationen.


Tack för flera roliga banor och motiverande pristävling 🤩


Hej, tack för en fin och klurig bana!


Perfekt, framtidens alternativa tävlingskoncept. Funkar jättebra. Tack!




För första gången testade vi att ha Sportident utan funktionärer och av typen "självservering".  Vi fick en hint och ett tips för några veckor sedan om metoden som klurats fram av tävlingskonkurrenten Torbjörn W. Tillsammans med den egna klubbens SI-expert, Jesper S, anpassades och programmerades vår utrustning. Det var med stor spänning under söndagskvällen då vår avläsningsenhet tömdes och sluttider samt sträcktider togs fram. Det fungerade!  Det blir en fortsättning vid kommande arrangemang så länge pandemin pågår men kommer även användes när allt är som vanligt igen. 


Under gårdagen var vädergudarna återigen riktigt elaka och vresiga. Usch och fy vilket väder de bjöd på. Det hindrade inte de två äldsta barnbarn att föreslå en tur till Torslanda strax väster om Göteborg. Där väntade tuffa banor i detaljrik och strapatsrik terräng. Min uppgift var att "skugga" barnbarn #2 på en för honom utmanade bana. Om några månader fyller han tretton och jag kan nu bara konstatera att jag inte löpmässigt hänger med honom längre. Det fungerar än så länge att hålla hans fart i orienteringstekniskt krävande avsnitt då han är tvungen att slå av på farten. Men ju skickligare han blir så desto högre blir löpfarten och då hamnar jag obönhörligen rejält på efterkälken - tungt men bara att inse och acceptera!

Under loppet passade också vädergudarna på att servera snöglopp och stundtals stora snöflingor. Det är tufft att vara orienterare men inte det minsta gny, stön eller gnäll hördes från juniorerna. Tvärtom kände de både nöje och förnöjsamhet av eftersnacket att döma.