lördag 24 april 2021

Vad väntar ...

Inget är nytt under solen ... jag tänker på padel som fått sitt stora genomslag i Sverige sedan några år tillbaka. Ett kul spel som är lätt att komma igång med och passar olika åldersgrupper, både yngre och äldre.




Under mina första skolår på internatskolan i Harburg, Sydafrika, var idrott en viktig del. Förutom rugby, landhockey och friidrott var paddletennis en del av utbudet. Det var egentligen en kopia av tennis fast med en betydligt mindre plan. Man spelade med vanliga tennisbollar men racketen var kortskaftad och av trä, typ som ett förstorat pingisrack. Drar mig till minnes av man fick tillverka sitt eget rack under några träslöjdstimmar. Reglerna var i stort desamma som vanlig tennis fast man hade bara en chans att serva.


Har genom åren, på resor runt om i världen, sett många olika varianter av tennis med olika planstorlekar och olika racketer. Alltså, egentligen inte så konstigt att dagens padel har uppstått. Mera intressant är att det just nu formligen exploderar. Det beror till stor del på att det är kommersiella aktörer som driver utvecklingen och inte traditionell föreningsidrott.


Men som sagt ... inget är nytt under solen ... vilka lekar/spel blir morgondagens stora fluga?