onsdag 14 april 2021

Skadesamtal ...

Dagen idag var en solskensdag. De senaste dygnens vidriga väder var ny utbytt till behagliga förhållanden. Onsdag brukar vara veteranorienteringens dag för 3-stadsområdet. Samma sak idag fast i formen av veckans banor vid Bjursjön i Uddevalla.

Efter loppet var det fikasamling på avstånd utomhus. Dagens spörsmål handlade om skador och defekter, ett inte helt ovanligt samtalsämne när ärrade orienterare runt 70-strecket kommer samman. Denna dag inriktades analyserna och vittnesmålen om knäskador. Några repliker som fångades upp och leder till tankar om både det ena och andra:


- Besöker man tio olika ortopeder får man tio olika diagnoser!

- Läkaren gick in i knät och konstaterade: du hade rätt att det var menisken som orsakade smärtan och inte ledbandet som jag trodde!

- Min doktor flyttade upp glasögonen i pannan, tittade på knät, frågade hur gammal jag var och fastslog: det är artros!

- Det borde finnas starkare värktabletter så att man kan springa obehindrat!



När skade- och sjukdomssnacket var avklarat handlade det om kommande övningar; vilka alternativ finns i närtid och vilka har tidtagning med sportident. En inventering gjordes och någon meddelade att nu har också Hitta ut-arrangemangen kommit igång. Så bra konstaterade den samlade skaran, det är inte så dumt att göra något annorlunda ibland ... 😂🤪🤣