torsdag 15 april 2021

Vad vinner?

Vadslagning pågår i vårt tvåpersonershushåll.Vad kommer först? Blir det den nya specialbeställda soffan eller två sprutor med anti-covid-vaccin. Strax efter årsskiftet beställdes soffan och ungefär samtidigt kom beskedet att nu sätter vaccineringarna igång. 

Sedan dess har justeringar och förändringar gjorts. Spänningen ökar nu för varje dag. Kommer vi sitta i den nya soffan och vänta på att bli uppringda av Närhälsan eller är vi färdigsprutade när soffan bärs in i lägenheten?

Initialt var det ingen match. Soffan hade inte en chans. Men med tiden har en omställning skett och nu är det en öppen och oviss fråga. Oddsen och förutsättningarna varierar och förändras dagligen.

Noterar att om vi hade bott i en kommun belägen bara ett par mil öster om Vänersborg hade det inte blivit någon match. Där ligger man långt före den egna kommunen vad gäller vaccinationsfaserna och 65+ får nu sitt första stick.




En annan problematik har också dykt upp som inte handlar om soffan utan bara om injektionen. När det blev klart att vaccin var på gång sa jag: nu går jag inte till frisören förrän jag fått mina stick! Det börjar bli problematisk nu med yviga och långa strån. Räddningen har varit det kylslagna vädret som krävt mössa på och med det har hår och en och annan lock hållits på plats. 


Nåväl, spänningen håller i sig och dagsnoteringen och prognosen denna torsdag är en liten fördel för sprutan ... 😉