lördag 15 januari 2022

Kontrollutsättning…

Skogen är fin nu när all snö är borta. OK då, naturligtvis inte lika vacker som när det grönskar utan fin i bemärkelsen att sikten och framkomligheten är perfekt. Kallgrader har också gjort att sankmarker och vattendrag är frusna. Sammantaget perfekt för orientering. Inte en massa hindrande bush och undervegetation. 

Idag blev det under halvannan timma kontrollutsättning för ett kommande arrangemang. Det kommer bli ytterligare ett besök till alla kontrollpunkter för utsättning av SI-enheter. Då kommer det att gå lite snabbare då man slipper kolla att respektive kontrollmarkering är rätt placerad.




När man traskar fram i skogen får man emellanåt "flashbacks" från svunna tider. Har ganska så klara minnesbilder av hur det var när jag la mina första banor. Vilken oerhörd skillnad i jämförelse med hur det är idag. Kartkvalitén var inte särskilt hög. Kartskalan var 1:25000 och generellt var terrängåtergivningen mycket schematisk. Det fanns inte särskilt många användbara kontrollpunkter så det blev oftast ganska stora terrängföremål där kontrollskärmen placerades. Skärmen var också stor i jämförelse med de som används idag.


Men ... känslan var densamma som idag. Spännande och utmanande att passera olika terrängtyper och skön känsla när kontrollskärmarna var satta på plats!