lördag 8 januari 2022

Rengöring …

Digital teknik är fantastisk men datorer, paddor och mobiler beter sig ändå som "förr" om man inte röjer och städar upp bland filer, appar och genvägar. Tog själv steget in i datavärlden under tidigt åttiotal. Utbudet av programvaror och applikationer var då synnerligen litet. Hårddiskarna var begränsade så man var noga med att inte spara och bevara för mycket. Tid avsattes också regelbundet för att sortera, katalogisera och hantera dokument osv.




Men det var då det. Dagens utbud av datorer, paddor och smartphones är synnerligen kraftfulla. Därför bryr man sig inte (i alla fall jag själv) att lägga tid på att ha ordning och reda. Det straffar sig och så småningom kommer dagen när man lägger ner så mycket tid på att leta och söka efter filer och applikationer att det irriterar, minst sagt. Igår var en sådan dag. Beslutet togs; nu ska det röjas upp, plockas undan och slängas ... det får ta den tid det tar!


Det blev många timmars städarbete med att förpassa saker till papperskorgen och sortera det man vill ha kvar i mappar. Alltså, precis som det var innan tillvaron digitaliserades.

Förnöjsamheten och tillfredsställelsen var stor när det hela var avklarat. Skrivbordet är nu rensat, förvaringsmapparna gapar tomma och föråldrade verktyg har lämnat plats för nya. 

Nyårsstädet är fixat!