onsdag 12 januari 2022

Nattcup …

Nattcupen vintertid har varit en tradition för klubbarna i Götaälvdalen under flera decennier. Upplägget har inte genomgått några större förändringar. Det har alltid varit gemensam start klockan 18.00 var fjortonde dag på tisdagskvällar under december, januari och februari. Så också igår! En sak har dock förändrats. Deltagarantalet har succesivt minskat och man kan naturligtvis fundera varför.




Temperaturen ligger runt nollstrecket , snöblandat regn faller från skyn, mossarna är välfyllda med iskallt vatten, pinnarna är lite väl många på marken och vi står där i nattsvarta kvällen med våra pannlampor. Inte så många utan en tapper skara på 20-talet löpare. Själv är jag med råge äldst i startfältet. Efteråt konstaterar vi trots allt att det är en speciell och utmanande upplevelse.


Om två veckor är det dags för nästa omgång. Det har fallit på min och Gunillas lott att fixa arrangemanget - kul! Då gäller det att passa på med lite justeringar och förändringar!

Vi har förberett två olika upplägg. Ett med skogsorientering ifall det är barmark och ett i urbant område ifall Kung Bore får för sig att snöa till.

Vi erbjuder också fri start under en timma som komplement till den gemensamma starten. Förhoppningsvis tilltalar detta de som föredrar individuell start och/eller inte kan vara på plats 18.00. Vi överger också traditionen att erbjuda ombyte och dusch inomhus i dessa dystra pandemitider. Detta möjliggör att vi inte behöver utnyttja terrängen som ligger i direkt anslutning till klubbanläggningen. Ska bli intressant att se hur utfallet blir!