torsdag 13 januari 2022

Njutbart och smittsamt …

Oj så många plusgraderna var denna förmiddag, nästan tvåsiffrigt. Det bar iväg till Tuve nordväst om Göteborg för veteranrace arrangerat av Tolereds AIK. Banor och arrangemang var av toppenklass i snöfri och lättframkomlig terräng. Så härlig orientering denna tid på året!




Ett 100-tal daglediga mötte upp och vi var ensamma från Vänersborg-Trollhättan. Av någon anledning finns det en ingrodd tveksamhet till att bege sig till Göteborgsområdet. Kanske har arrangemangen emellanåt varit väl tuffa och ansträngande.


Det blev inte så mycket eftersnack med konkurrenter denna torsdag då vi valde att starta sent på förmiddagen. De flesta av gamlingarna föredrar tidig start så att det hela är "överstökat" och man hinner hem till lunchen som "mor" tillagat. Själva valde vi buffén som tillagats på "Mr Johansson" i Älvängen.


Innan dess gjorde vi en snabbvisit hos yngsta barnfamiljen som nu har lagt coronasjukan bakom sig. Dock har nu äldsta barnfamiljen drabbats av denna "pest" och befinner sig nu i karantän med milda symptom. Misstankar finns att det är den yngsta generationen som dragit på sig och dragit med sig eländet till övriga. Oavsett vilket så är det uppenbarligen bara så viktigt att dubbel- och trippelvaccinera sig för att undvika allvarlig sjuka.