söndag 9 januari 2022

Sololöp …

Ett 100-tal löpare mötte upp till start på andra omgången av Vinterracet för 3-stadsklubbarna. Det bjöds på snöfri terräng fast stigar och gångvägar var rejält isiga.

Start och mål var förlagt till Uddevallas utkanter. Banorna var lagda både i urban miljö och branta bohusberg. Bra omväxling!




Vanligtvis är det masstart på detta evenemang men i år öppnade arrangörerna upp för fri individuell start. Vi var ett 10-tal som valde detta alternativ och det var verkligen skönt att slippa springa i klungor och på andras ryggar. Det blir betydligt mera utmanande och stimulerande när det är "ensam kamp" som gäller. 


Efter loppet väntade lunch tillsammans med äldsta barnfamiljen på MY WOK. Även några andra klubbkompisar fanns runt matborden. Snackis för dagen var vilket förhållningssätt klubben skulle ha vid kommande gemensamma klubbträningar och samlingar. Själv tillhör jag skaran som förordar restriktivitet vid möten och träffar inomhus när nu smittoläget är abnormt. Även om många är vaccinerade och respekterar "undvika trängsel" och "hålla avstånd" så bör man just nu undvika onödiga närkontakter.