söndag 30 januari 2022

Mest löpning …

Under nattens timmar drog stormen Malik förbi. Mycket blåst blev mindre blåst, mycket grått blev sol och blått. Alltså goda förutsättningar för dagens första huvudattraktion; Vinterrace i Sjuntorp.

Vid frukostbordet sattes TV:n på slentrianmässigt. SVT bjöd på Ski Classics. I brist på annat har man valt att sända långlöparnas uppgörelser. Det är roligt i ungefär två minuter så off-knappen trycktes in ganska omgående.




I det lilla samhället Sjuntorp, som ligger utslängt på ängar och skogsmark sydost om Trollhättan, samlades dryga 100-talet orienterare för dagens löp. Du som vill veta mer om det lilla samhället kan få en lektion av Galenskaparna; klicka på ena eller båda länkarna:


Sjuntorp …

En till om Sjuntorp …


Banläggarna hade valt att dra fram banorna i två villaområden som knöts samman av landsvägen genom samhället. Det handlade följaktligen om mycket löpning och till detta en liten portion orientering. För egen del föredrar jag denna typ av banor bara när snön ligger djup och snövallarna är höga. 

Dock blev det ett härligt löppass på gator och gångvägar under blå himmel och sol. Detta som en uppladdning inför dagens andra huvudattraktion; EM-finalen i handboll. Tummarna kommer att hållas hårt för att de blågula ska spöa upp spanjorerna. Det lär knappast bli lika gäspigt som Ski Classics!