fredag 20 maj 2022

Återbesök …



Ett vårregn föll igår stilla över Lysebergen i Hjärtum, Lilla Edets kommun. För en dryg vecka sedan var vi där då 3-stadsveteranerna hade sin sedvanliga onsdagsorientering. Nu handlade det om första etappen i OK Gipens "5-dagars på hemmaplan". Ett nykarterat område bjöds det på med rejäl kupering och rejäl vildmarksorientering. Det var huvudsakligen god sikt men bitvis växte blåbärsriset högt vilket bromsade löpfarten till mer eller mindre rask gång.


Förra veckan badade vi från gisten brygga med ranglig stege i sjön Lille Vektor. Detta var nu tillrättat. En splitter ny badstege hade monterats dit av Yngve N. Han snappade upp signalerna från veckan tidigare på ett påtagligt sätt!


Kommande helg väntar en stor kontrast. I dagarna två väntar sprintorientering på snabblöpta gator och parkområden i Uddevalla och Gällstad. Det handlar om DM i Bohuslän-Dal och dan därpå i vårt eget distrikt Västergötland. Regelverket tillåter att man får starta i andra distrikts mästerskap fast man får inget DM-tecken ifall man råkar vinna.