onsdag 4 maj 2022

Innehållsrikt …

Idag var den tidiga morgonen härligt blå och solens gula sken strålade gott. (Undrar förresten hur man gör i Ryssland med den blå himlen och den gula solen när myndigheterna enligt media nu har förbjudit kombinationen blå-gult eftersom det allt för lätt kan associeras med Ukraina som man strävar efter att ödelägga. Loggor färgas om och staket måste målas över ... suck!)




Vi rattade bilen till Hunneberg där dagens veteranorientering skulle arrangeras. Arrangörerna var underbemannade och hade efterlyst hjälp. Jag och Gunilla räckte upp handen och vi fixade tidtagningen. Naturligtvis hann vi också med att delta genom att turas om att springa.

Mycket av skogen på berget ligger horisontellt, "det moderna skogsbruket" som förvaltarna Sveaskog kallar det hela. Men banläggarna hade anpassat stråken och sträckorna på ett bra sätt.


Det blev en skön fikastund då många dröjde sig kvar i det nästan 20-gradiga vädret. Även vattentemperaturen i Eldmörjan var behaglig (🤪) ... 14-15 grader så där. 

Det blev ytterligare någon timmas vistelse vid Bergagården för intag av lunch på restaurang "Spiskupan". Idag serverades hemlagad lasagne och vän av ordning undrade naturligtvis om rätten verkligen var tillredd i hemmet och inte i restaurangköket 😂. 

Fler veteraner utnyttjade möjligheten att inta lunch och det huvudsakliga snacket över tallrikarna handlade om elfordon och då allt från kostnader till laddningsmöjligheter.

Det är mycket som händer under en dag och imorgon arrangerar den egna klubben Vårruset och därför är även torsdagen intecknad och fulltecknad.