torsdag 26 maj 2022

Missanalys …

Igår var det onsdag vilket denna tid på året innebär veteranorientering. Start och mål var förlagt till den klassiska dansbanan Råglannaparken i Främmestad. Den "lever" fortfarande även om den inte tillnärmelsevis lockar så stora skaror som för flera decennier sedan. Men ... kommande helg görs ett försök då Streaplers äntrar scenen och bjuder upp till dans.




Gårdagens banor var av hög klass, omväxlande och utmanande på olika sätt. Fick dock erfara vad som kan hända om man inte noggrant läser kontrollbeskrivningen (Se kartklippet ovan med GPS-spåret). Kollade bara kartan till den 11:e kontrollen och uppfattade att kontrollen var placerad vid den södra höjdfoten. Var noggrann vid ingången och kollade av alla små detaljer innan. Det var absolut ingen tvekan när höjden spanades in och riktningen inställd på höjdfoten. Högt blåbärsris medförde viss tveksamhet men ... det fanns ingen skärm där ... märkligt, märkligt ... hade ju varit så extra skärpt. Osäkerheten och tveksamheten tog över, tolkade situationen som att jag hamnat vid höjden nordost om den rätta alltså bara att ta några långa steg åt sydväst och då hamna rätt. Men icke, visserligen dök en höjd upp men ingen kontroll. Stannade, funderade och kollade in kontrollbeskrivningen "Höjden sydöstra foten". Aha, tillbaka igen och med nästan två minuters tidsförlust siktades skärmen och detta bara några få meter ifrån där jag ursprungligen hade varit. Bannade mig själv men konstaterade också att om bara någon annan tävlande varit vid kontrollen hade det inte varit några problem. Det är små marginaler inom idrotten som man brukar säga ... men man ska inte negligera kontrollbeskrivningen!


Efter loppet väntade anti-covid-spruta. Det var den fjärde i ordningen och det lär bli ytterligare en under senhösten om man nu ska följa Folkhälsomyndighetens dekret. 

Trots sprutor råkade Gunilla och jag ändå ut för sjukdomen för tre månader sedan dock med ett lindrigt förlopp. Detta förmodligen tack vare de tre sprutorna.

Under Kristi Himmelfärdshelgen handlar det om World Cup, publiktävlingar och Unionsmatch för barnbarn och detta i Borås. Förberedelser är gjorda, många regnplagg är nerpackade!