onsdag 11 maj 2022

Brant löp …

Onsdagens veteranorientering var förlagt till Delsbo/Gipenäs beläget mellan sjöarna Store och Lille Väktor. Där byggde min moderklubb OK Gipen en stuga för drygt 70 år sedan och detta borta från all ära och redlighet ... alltså avlägset beläget. Man undrar hur tankarna gick när man fattade beslut om att bygga just där och i en omgivning med brutal terräng i fråga om kupering och framkomlighet.

Under ungdomsåren tillbringades mycket tid där och åtskilliga övernattningar gjordes. Träning stod på programmet. Detta på synnerligen schematiska kartor. Sedan några år tillbaka finns dock en ny högklassig karta. Men några större förändringar i terrängen har inte skett. Det är fortfarande vresigt, branterna är rejält stora och varje kurva uppfyller med råge måttet fem meter.




Banläggaren var snäll denna dag genom att starten var förlagd högst upp på bergspartiet men ... vägen dit gick brant, mycket brant, uppför! Väl uppe på höjderna var det fin terräng och det bjöds på kul och utmanande orientering. Efter löpet blev det bad från gisten brygga i sjön Lille Väktor. Graderna var omkring 15 och kändes helt OK.

Eftersnacket kretsade kring kommande tävlingar men också bekymrade tankar framkom vad gäller ungdomars serietävling kvällen innan. Det var inte särskilt många som dök upp!