fredag 6 maj 2022

Tjejlopp i fokus …

Gårdagen var vårrusdag. Många var klubbmedlemmarna som ägnade större eller mindre delen av dagen åt att fixa till och förbereda inför tjejloppet som gick av stapeln på torsdagskvällen. Det är mycket logistik och många prylar både på själva arenan men också runt om i Vänersborgs centrala delar där banan drar fram. 




Redan i Arla morgonstund var funktionärer på plats. Det lånades in truckar, det snitslades bana och avspärrningar placerades ut. Målfållan fixas, tält sätts upp och mängder av elledningar rullas ut. Varor till picknickkorgarna tas emot. Efterhand dyker fler funktionärer upp och kassar packas. Det blir mycket emballage att hantera. Sponsorbilarna rullar in och arenan tar form. Sponsormat skall det också ordnas med. Det blåser mycket från Vänerhavet och utrustning kräver extra förankring. 

När det hela närmar sig ser parkeringsvakter till att alla kan komma på plats i tid innan uppvärmning och start. Många hjälper till så att deltagarna får en positiv upplevelse allt från musik längs banan och ett trevligt mottagande av ungdomar efter målgång. 




Vinden mojnar och solen tittar fram. Många sitter kvar på gräsmattan och äter sin picknick. 

Så är det dags att packa ihop. Allt skall tillbaka, skräp  plockas upp och tomburkar samlas in. 

Ett antal bilar med släp går tillbaka till klubbstugan med material och överblivna varor. En del funktionärer som varit med hela dagen är ordentligt trötta men stämningen är god med många skratt. Känslan av att vi gjorde detta tillsammans känns i luften när allt är uppstädat och Skidstugan kan låsas vid 23 -tiden. 




Det blev ett bra arrangemang, tjejerna verkade nöjda och logistiken funkade. Dock finns det utmaningar. Deltagarantalet var strax över 2000, det är all-time-low. Nu handlar det inte bara om Vårruset i Vänersborg utan på alla orter där evenemanget genomförs. Varför undrar säkert alla inblandade men framförallt bör tankarna inriktas på vad som kan/ska göras för locka tillbaka de stora deltagarskarorna.