lördag 7 maj 2022

Roadtrip …

Igår påbörjades vår lilla tredagars "roadtrip" till Älmhult och Småland naturligtvis med två orienteringstävlingar på programmet. 

Efter dagens lopp blev det bad på Kruseböke badplats och eftermiddagen ägnades åt IKEA. Vi kollade in det nyligen etablerade muséet som verkligen var intressant. Varuhuset besöktes också och trots att vi inte hade något på köplistan kom vi ändå ut med 7-8 prylar. Inga stora och skrymmande saker utan grejer av bra-att-ha-karaktär.




På muséet fick vi lära oss att smålänningarna genom åren har haft filosofin att ta hand om allt. Inget ska förspillas och slängas ifall man inte kan använda det på något sätt. Kanske gäller det också för dagens skogsbruk i Småland. Dagens terräng var lättframkomlig och nästan helt befriad från pinnar och avverkningsrester. Det får man inte uppleva varje dag.

Naturligtvis var vi uppkopplade och följde ungdomsklassen på 10-mila som avgjordes norr om Örebro och där klubbens lag slutligen hamnade på 19:e plats bland 256 lag. De två äldsta barnbarnen gjorde starka lopp och plockade många placeringar - kul!


Imorgon väntar en långdistanstävling innan vi drar åt nordväst och lämna Småland för den här gången