tisdag 31 maj 2022

Inte alltid lätt …

Sportmedia använder stora bokstäver och rubriker då några av längdlandslagets tjejer väljer att stå utanför Skidförbundets upplägg. Det är egentligen inget nytt, samma agerande har setts tidigare. Som oinitierad undrar man vad som i grunden är problemet. Det blir inte helt klart när man tar del av kommentarer och yttranden. Handlar det om pengar ... är det någon form av "maktkamp" mellan tränare ... är det "ensamvargar" som inte vill/kan inordna sig under kollektiva former? Ja, frågorna blir flera men till syvende och sist handlar det ändå om att man måste kvalificera sig till mästerskapstävlingarna oavsett om man finns i en träningsgrupp eller inte.




Dock kan jag ana att det hela handlar om hur toppskidåkningen ska organiseras. Ska Världscupen och allt vad det heter organiseras och byggas upp genom landslag eller genom andra konstellationer ungefär som man kan se inom exempelvis cykelsporten. Då är inte medborgarskapet det primära.

Kan också ana att de inblandade tjejerna vill ha/få det bästa från de olika världarna/organisationsformerna. Man vill både ha kakan och äta upp den men ett val måste göras. Det är alltid jobbigt då det som vid alla val finns både för- som nackdelar.


Hoppas dock att rådgivarna och vägledarna är kloka och utgår ifrån tjejernas individuella förutsättningar och potential när de goda råden ges.