onsdag 29 juni 2022

Gulddag igen …

En dag med stor mening är en dag med mycket orientering. Gårdagen var en sådan dag. Under tidig förmiddag drog jag och Jonas till de centrala av Fredericia. Där väntade VM-löparnas kval till knock-out-sprinten. Det blev bara en plump i protokollet för de blågula. Färgstarka Karolin Ohlsson felstämplade och så var dagen och VM förstört för hennes del.



Kvalet var snabbt överstökat, vi återvände till hotellet och hämtade upp de tre som valde att ha långfrukost. Tillbaka till platsen för kvalracet och uppladdning för publiktävling i samma kvarter och parkområden där världseliten haft sina drabbningar.

Hög klass på banor och arrangemang och det passade mor och son bra. Både Emelie och Gabriel kom tvåa.





Under eftermiddagen kickade så knock-out-sprinten igång med kvarts- och semifinaler och framåt kvällen finalen. Det var många heat som genomfördes och detta följdes vid start- och målupploppet. Arrangemangen var perfekta och hela evenemanget mycket välregisserat. Vi var många i publikhavet och det underbart sköna sommarvädret bidrog till härlig stämning. Som blågul kändes det extra skönt med först silver och brons till de svenska killarna innan Tove Alexandersson äntrade arenan och fullständigt utklassade motståndet. Man blir totalt mållös inför hennes makalösa prestationer gång på gång!


Idag är det vilodag för världseliten men vi "hangarounds" drar inåt landet för en medeldistanstävling i omväxlande terräng: Varied plantation with many details. Inland dunes with many contour details. Diffuse boundaries between dense forest, semi-open areas and open areas as well as open for- est with good runnability. Lately there has been some works in the terrain resulting in some paths that are not marked on the map.