måndag 20 juni 2022

Ny karta …

 Idag har det varit "besiktning" av en ny sprintkarta i de södra delarna av Vänersborg. Kartritaren har gjort klart sitt jobb och det var väl utfört, mycket väl! Sprintkartor är alltid utmanande att ta fram. Det handlar om många överväganden som ska göras både i stort som i smått. En annan utmaning eller snarare risk är att karterade områden kan förändras över en natt. En häck tas bort, ett staket sätts upp eller ett buskage jämnas med marken. 




En reflektion från dagens genomgång är att växtligheten är frodigare och yppigare än fjolåret. Högt gräs och extra mycket löv på träd och buskar. Det påverkar naturligtvis kartan och redovisning av framkomligheten. En karta som rekognoseras under tidig vår stämmer därför dåligt i jämförelse hur naturen ser ut under sommarmånaderna. Alltså är sprintkartor mycket av karaktären "färskvara".


Den nyframtagna kartan ska användas vid en sprinttävling i början på september. Banläggarna kan nu sätta igång med arbetet att lägga ett trettiotal banor för de olika klasserna.