torsdag 9 juni 2022

Snabblöp …

Efter att ha roddat två OL-arrangemang under tisdagskvällen och onsdagsförmiddagen fanns en längtan att själv springa ett lopp. Det blev en tur till Partille där göteborgsdistriktet avverkade sitt sprint-DM. Regelverket tillåter att man kan delta även om man inte tillhör en klubb i det aktuella distriktet. Dock tilldelas man inte något DM-tecken ifall man skulle vinna.




Över 500 löpare fanns på plats vid Björndammsskolan där arenan var förlagd. Banorna sträckte sig bland hyreslängor och villabebyggelse. Det fanns ett och annat skogsparti i området men det gick smidigt att undvika dessa. Sprintlopp kräver extra stor skärpa och noggrannhet samt mycket snabba beslut. Det gäller också att passera på "rätt" sida om träd och buskage, detta för att snåla in på löpmetrarna.


Gillar denna löpbetonade disciplin även om den egna löpstyrkan inte matchar de bästa i åldersklassen. Dock bör det finnas orienteringstekniska utmaningar på banan typ många riktningsförändringar och vägval i smått. Gårdagens bana får betyget tre av fem möjliga.