måndag 27 juni 2022

VM-guld …



Första VM-dagen med sprintstafetten inleddes för oss påhejare med en publiktävling. Arrangörerna hade valt ett riktigt vidrigt terrängområde för denna medeldistans. Bushigt, brännnässlor i mängd och överhuvudtaget svårforcerad terräng. Dessutom var det bitvis rejält kuperat så det blev en utmaning i den 26-27-gradiga värmen. Gunilla lyckades bäst och blev tvåa. Vi andra hade det både tyngre och "bommigare".




Efter uppladdning med en "Stjerneskud" och en stor kall stark väntade VM-stafetten med start och mål vid Koldinghus, ett gammalt kungaslott från 1200-talet. Det blev en rafflande timma och naturligtvis extra roligt då det gick bra för de blågula. Mycket jubel och blågula fanor kantade upploppet när Tove Alexandersson i ensamt majestät sprang på röda mattan som ledde till målet. Härligt med VM-guld!!!





Vi firade detta med ett sent kvällsdopp men i jämförelse med gårdagen kändes vattnet något kallare. Det blev en pizzaslice till kvällsvard för att fylla på näringsförrådet inför morgondagens publiksprint i samma stadsdelar där Lina, Max-Peter, Gustav och Tove ångade på.