måndag 6 juni 2022

Toppenhelg …

En intensiv pingst- och nationaldagshelg är över. En höjdarhelg med kanonväder, orientering och mycket umgänge med barn, barnbarn och klubbkompisar.

Det började med sprinttävlingar i Hällekis. Det var snabblöpt på gator, parkområden och bebyggelse i samhället. Men en etapp i bevuxet dagbrott utmanade verkligen orienteringsförmågan.

Just nu blommar ramslöken för fullt och efter loppen besiktigades naturligtvis skogen med de vita blommorna som täckte marken.




Framåt kvällen bar det av till Konsthotellet i Skara för övernattning. Väggarna i matsalen pryds av kända konstnärers verk. Det är inte varje dag man äter vid en tavla målad av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors eller Bengt Lindström.


På nationaldagen väntade Sommarlandssprinten med närmare 3000 deltagare. Det är inte första gången vi tävlat bland vattenpooler, karuseller och lekplatser. Det ska tillstås att "terrängkännedomen" är god och det har man nytta av! Loppet är snabbt överstökat och sedan väntar en lång dag där attraktioner prövas om man nu inte föredrar ryggläge på gräsmatta. Vistelsen avslutas med sedvanlig piratshow där det dyks och hoppas från höga höjder.