onsdag 15 juni 2022

Så häftigt …

Idag bar det av till Lysebergen väster om Lilla Edet. Där avverkade OK Gipen sina klubbmästerskap. När vi flyttade från Lilla Edet för över tre decennier sedan bytte vi tävlingsklubb men sedan dess har vi fortsatt att vara medlemmar. Vi håller kontakt med flera jämnåriga och vi deltar då och då i deras klubbaktiviteter.

Igår var en sådan dag med klubbmästerskap på en alldeles ny karta och ett möte med sprintvärldsmästaren Isac von Krusenstierna som var på besök. Vi tog också med de två äldsta barnbarnen denna underbart härliga sommarkväll.




Det blev några riktiga höjdartimmar. Först orientering på högklassig karta och detta med banor av superklass. Häftigt med vägvalsbetonade stråk i den kraftigt kuperade terrängen. Senast jag var i terrängen var för 40-45 år sedan.

Det bjöds på korv och som efterrätt jordgubbar innan världsmästaren kom i fokus. Han berättade om sig själv och fick massor av frågor om träning, tävlingsförberedelser och annat som leder fram till ett VM-guld. En mycket sympatisk kille var intrycket och jag gissar att en och annan kommer att hålla tummarna extra hårt för honom om två veckor när VM avgörs i Danmark.


Det var en nöjd kvartett som vände tillbaka till Vänersborg för det obligatoriska dagliga badet innan det blev "avlämning" av juniorerna. Wow vilken höjdarkväll och så bra det är att vara medlem i flera klubbar!