söndag 1 oktober 2023

Kanske på gång …

Wow ... ytterligare en härlig höstdag ned orientering på programmet. Kuperad och tunglöpt terräng mötte oss i skogarna söder om Landvetter. Långdistans var det som gällde idag och det innebär få kontroller och vägvalssträckor. 




Missade första kontrollen belägen i bushig och tät terräng ... illa, illa. Det var något som inte stämde ... ! Av GPS-spåren framgår tydligt att kontrollen var placerad i den östra delen av sankmarken (vid krysset) och inte i den sydvästra kanten (punkten) som kontrollringen och kontrollbeskrivningen anger. Det händer ibland men egentligen är det ytterst sällan. Har dock alltid haft svårt att förstå banläggare som envisas med att placera kontroller i "gröna" och diffusa områden där slump och tillfälligheter har fritt spelrum. 


Vi var bara en handfull deltagare från Vänersborg, den yngre generationen tävlade i Lidköping på "Bacho Cup". Kul att det gick bra för barnbarn #3 och #4 som allt oftare deltar. De har inte haft riktigt samma driv och lust som sina äldre kusiner ... är en vändning på gång?