fredag 27 oktober 2023

Löp, bad och mat …



Vi vaknade upp tidigt på hotel Anno 1793 Sekelgården i Ystad efter en god natts sömn i Flickorna von Linnés sängkammare. Färjan väntade för transport till Bornholm och det blev en lugn överfärd utan vågor och i ett grådisigt och småkyligt väder. Direkt efter ankomsten incheckning på Spahotellet och laddningen inför eftermiddagens sprintlopp påbörjades.

Vi lånade hotellets cyklar för en kortare tur till tävlingscentrat i Rönnes södra utkant. Många bekanta fanns på plats.



Vi mötte mycket annorlunda och speciella sprintbanor i områden av olika karaktär. Inledningsvis skogsbetonat och lite bushig terräng sedan kors och tvärs i villakvarter. Flertalet kontroller var placerade inne i trädgårdar bland uteplatser och blomrabatter. Har aldrig tidigare varit med om något liknande. Dessutom var kontrollerna markerade med små kontrollskärmar. En del av dessa var rejält kamouflerade och instuckna i buskar och liknande. Det var svårt och det krävdes total koncentration och superfokus hela tiden. Men ... mycket bra och utmanande banor och arrangemang.



Efter loppet cykling tillbaka till hotellet där vi återhämtade oss några timmar i Spaområdet - det var dejlig! Lika dejlig var kvällens måltid.  I Danmark äter man verkligen gott! Dag 1 och första tävlingen är avverkad!