onsdag 25 oktober 2023

Söderut …

Så här i slutet av orienteringssäsongen och i anslutning till skolornas höstlov passar en del på att förlänga säsongen med tävlingar runt omkring i Europa. Vi har vid några tillfällen åkt söderut tillsammans med barn och barnbarn.

Förra året deltog vi i TOUR DE EUROPA 2022 som inleddes i Paris och avslutades i London via Normandie och kanalöarna Jersey och Guernsey. En kul tripp med buss och båt. 

Årets upplaga av "touren" genomförs just nu i Spanien och Frankrike men ... upplägget och resrutten lockade oss inte.

Det lockade inte heller med Antalya Orienteering Festival 2023 i Turkiet. Vi har varit där tidigare men den politiska situationen som nu råder har satt stopp.

För 56:e gången anordnas Höst Öst-resan. Vi har aldrig deltagit då programmet handlar om många orienteringar och många, många timmar i buss kors och tvärs i Europa... för många!




Återstår då denna senhöst att återigen dra till Bornholm. Vi har varit där ett antal vid tillfällen de senaste decennierna. Senast var det 2016 tillsammans med de två äldsta barnbarnen. 

I år drar vi själva dit och tre tävlingar står på programmet: sprint på fredag i de södra delarna av Rönne samt två skogsetapper. Närmare 1000 deltagare är anmälda och huvudsakligen i åldersklasserna över 40.

Vid tidigare tillfällen har vi hyrt in oss i något sommarhus som stått tomt denna tid på året. Dock har det då och då varit lagom trivsamt att boa in sig i ett nedkylt hus särskilt som det emellanåt varit ruskväder. Därför ... blir det boende på spahotell kommande dagar.