söndag 29 oktober 2023

Mycket nederbörd …

Idag gällde det att ta på sig ruskvädersrocken. När vi vandrade över ängarna från parkeringsområdet till tävlingscentrat började det blåsa och duggregna. Efterhand blev både vindarna starkare och regndropparna större och fler. Sedan busade det på men ändå överkomligt då graderna var 8-9 sådär. 

När väl startsignalen pipit tänker man inte så mycket på blötan. Däremot både märktes och kändes ruskvädret ute på de öppna områdena i form  av militära övningsfält och strandkanter.




Väl i mål gällde det att snabbt byta om och då undvika att bli för blöt. Vi drog till hotellet efter dansk fika och eftersnack. Konstateranden gjordes i form av ... detta gör vi frivilligt … dessutom betalar vi för det!  


Spaanläggningen var bara så eftertraktad och vi utnyttjade verkligen alla faciliteter. Plötsligt upptäckte vi att regnet minskade, vinden avtog, solen visade sig och himlen blev blå. Ingen tvekan om att tillbringa en rejäl stund i utomhusbubblet.


I år har vi valt att stanna kvar en extra natt på Bornholm. Då slipper vi jaga för att hinna med färjan till Ystad och sedan köra 5-6 timmar innan vi är hemma. Känns som ett bra beslut denna söndagseftermiddag!