onsdag 10 april 2024

Första i år …

För drygt två veckor sedan besökte vi det mäktiga Skäktefallet som kastar sitt vatten från Halleberg. Då var det blåsippsspaning som gällde och vi såg en och annan lite förskrämd blomma.




Igår blev det ännu en cykeltur till "Brudslöjan". Detta efter några dagar med mycket regn och mycket snösmältning. Det märktes ... oj vilka vattenmassor som forsade ner. Dock var det ännu inte så många blåsippor som vågade visa upp sig. Istället såg vi för första gången i år vitsippor. Det handlade inte om några "mattor" utan mindre/små samlingar här och där.


Vitsippan har alltid fascinerat och det är något speciellt att på vårkanten ta sig till något ställe och kolla in det vita täcket. Har en speciell ”relation” till växten. I mitten på 80-talet skrev och sammanställde jag på uppdrag av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna häftet Avstamp mot framtiden. Det var ett material för organisations- och föreningsutveckling inom idrottsrörelsen och trycktes i en upplaga på närmare 100 000 exemplar. Omslaget pryddes med en vitsippa och symboliserade mångfald, stor utbredning, enkelhet och uppvaknande. Det var begrepp som idrotten kunde/skulle identifiera sig med.