torsdag 18 april 2024

Löp och matintag …



Terrängen som omger OK Flundrehofs klubbstuga i Sjuntorp bör klassificeras med "döskallemärkning" enligt några ärrade äldre orienterare. Området har varit utsatt för mycket skogsavverkning. Många är de på marken liggande grenar, pinnar, ris och bush. Framkomligheten varierar men det handlar huvudsakligen om svårforcerat.

Igår möttes 3-stads-veteranerna för sedvanligt onsdagslöp för att ta upp kampen mot markens hinder. Dock hade banläggare Leif O. fixat till bra stråk och undvikit svårframkomliga partier.


Nästan 100 deltagare mötte upp i det inledningsvis småkyliga vädret med lite regnstänk men frampå förmiddagen skingrades molnen och solen visade sig. Det passade bra över kaffekoppen efter loppet med tillhörande eftersnack. 




Vi var några som fortsatte att umgås ytterligare en stund efter förflyttning till en lunchrestaurang. Valet föll på "Work Invest Center" i Trollhättan. En verksamhet som presenterar sig på följande sätt: Vi är ett innovativt företag som erbjuder ett brett utbud av tjänster. I konkret handling bidrar vi till ett hållbart samhälle.  Den röda tråden i vår verksamhet är fokus på människan – miljön och det sociala ansvaret.  

Förutom restaurangverksamhet renoverar och "förädlar" man också gamla cyklar för återbruk och försäljning. Ett exempel var cykelhjulbokhyllan ...kreativt och innovativt!


Före, under och efter maten dryftades både det ena och det andra med inslag av nostalgiska tillbakablickar. Detta spetsat med inspel av karaktären det-var-bättre-förr eller lite mera ödmjukt uttryckt det-var-i-alla-fall-annorlunda-förr!