måndag 23 januari 2017

Alternativ fakta ...

Trump-administration jobbar verkligen på för fullt. Under dagen har man städat bort allt som tidigare benämnts som lögn, påhitt, överdrift, dikt, saga, vals, ljug, båg, bluff och fara med osanning. Allt detta har bara varit "alternativ fakta". Bakgrunden är denna: Vita Husets pressansvarige bluffade vad gäller antalet som deltog på presidentinstallationen för några dagar sedan. Han kallade till presskonferens och ursäktade sig med att säga: det var bara "alternativ fakta", så de så!

Så skönt att man inte längre behöver ha dåligt samvete för smålögnerna och osanningarna man tagit till genom åren, för att inte tala om överdrifterna man kommit med vad gäller kontrollbommarnas tidsförluster. Nej, allt detta har bara varit "alternativ fakta".

Så vad passar väl bättre som avslutning av dagens inlägg än att kreditera den nya presidenten med lite "alternativ fakta": denne man utstrålar så mycket ödmjukhet och medmänsklighet, han har tagit som sin livsuppgift att bygga broar mellan människor och absolut inga murar, han har aldrig ens varit i närheten av att tala illa om andra eller smutskasta någon, denne man som värnar om jämställdhet och jämlikhet, denne man som aldrig skulle kunna tänka sig att provocera någon, denne man med sin faderliga uppsyn och genomärliga uppsåt utstrålar och personifierar all världens godhet och välvilja.