tisdag 17 januari 2017

Njaa ...

Nu blir det gnäll. Idrottsgalan var ingen höjdare. Med all respekt för gamla stora stjärnor men att ägna så mycket tid åt idrottshistoria stämmer inte riktigt in när rubriken är att uppmärksamma 2016 års idrottsprestationer!
De korta inklippen med "sportskämt" kändes skämda alltså i betydelsen dåliga. Det verkade ihoprafsat och något som kokats ihop under en sen och seg eftermiddagstimma där kreativitet och känsla var bortkopplat.


Dock härligt med så mycket orientering i bilder, text och ljud. Som väntat räckte det inte hela vägen fram men uppmärksamhet blev det. 

Men, men, men att Lagerbäck blev årets ledare är kryptiskt. Visst är han en stor ledare men han verkade inte i Sverige och det känns lite konstigt om det är den Svenska Idrottsgalan.

Riktigt oväntat, eller kanske var det ingen överraskning, att Peder Fredricson vann Jerringpriset. Åsikterna så här dagen efter är både många och delade. Hästfolket mobiliserade och säkrade en överlägsen seger för sin OS-medaljör. Men ... frågan är om inte Jerringpriset devalverats och med stor sannolikt kommer det i framtiden bli ett nytt förfarande vad gäller hur pristagaren utses.