tisdag 10 januari 2017

Lamptest ...

Oj vad vädret växlar. Söndagen bjöd på ett sammanhängande snötäcke och isigt underlag. Måndagen var snö- och isfri. Perfekt underlag för en träningstur på stigar. Valde kvällsmörkret för att testa ett billigt pannlampsinköp från Kina. Reklamtexten utlovade väldigt många lumen upp till 9000 ... men det brukar i praktiken inte vara sant. Man brukar skämtsamt säga att det finns "lumen" och "kinalumen". Vad gäller de senare ska man alltid halvera med minst två!


Dock kostade lampan bara 150:- så det var kul att testa. Den lyste överraskande starkt och långt. Med ett enkelt handgrepp gick det att reglera spridningen av ljuset och med den minsta nivån lyste den riktigt långt.
Remmarna runt huvudet var elastiska och acceptabla men knappast optimala för en nattorientering. Har valt att montera allt på gammal huvudställning och det blev bra och stabilt efter lite skruvande och tejpande.
Återstår att se hur länge det håller ... kanske ballar allt ur efter några gånger. Det är trots allt billigt och då naturligtvis inte av högsta kvalitet.