söndag 22 januari 2017

Sportsöndag ...

En riktig grådag med några plusgrader, snöfritt och inte den minsta antydan till sol eller blå himmel. Men vad gör det när det vankas orientering. Denna dag mitt i Uddevalla i kuperade bostadsområden och bergspartier. Bitvis var det riktigt tuff klättring bland stenblock och moras. Mycket upp och ner men även en del "gatlopp". 


Som vanligt ett startfält med 80-90 deltagare och huvudsakligen är det samma nunor som dyker upp söndag efter söndag. Banläggaren hade fått till bra gafflingar så det blev inte så mycket trist och ointressant springa-på-ryggar-orientering.

Efter loppet hade Uddevalla OK fixat till fika inomhus och dessutom fanns möjligheter att TV-kolla Världscupstafetterna i Ulricehamn ... ytterligare en dag med imponerande mycket publik!

Gött att vid hemkomsten få slå sig ned framför TV:n och kolla in Sveriges överlägsna vinst i VM-handbollen men framförallt att följa Ungerns otroliga megaöverraskning när  man slog OS-mästarna Danmark. Vilken skräll och än en gång kan konstateras att det inte är många lagbollspel som slår handboll vad gäller intensitet, tempo och kraft. Ska bli riktigt kul att kolla in Sveriges nästa match mot storfavoriterna Frankrike på tisdag.