torsdag 18 maj 2017

Sommarvärme ...

Solen flödade och graderna pendlade mellan 24 och 27 och Lerums SOK arrangerade veteranorientering i Härskogen. Det krävdes inte så mycket övertalan från Per Ivarssons sida att hänga på. Som pojkklassare och junior tillbringades många lägervistelser där men sedan har inte besöken varit så många. Kul att återvända!



Några minnesbilder av terrängen fanns där men inga detaljer. Banorna var lagda i ett smalt område söder om LSOK:s klubbstuga. Kartan var förvånansvärt nog inte av högsta klass. Lite märkligt med tanke på att det är ett frekvent utnyttjat träningsområde. Särskilt borde "grönområdena" uppdateras. Nu blev det lite av ett lotteri att bedöma framkomligheten. Och så var det pinnigt på backen!

Sommarvärmen slog till som en klubba. Oj, vad jobbigt det var att springa. Många undrade vad som hade hänt med orken och uthålligheten. Den hade liksom bara försvunnit. Men som alltid med kroppen så måste den ges lite acklimatiseringstid. Den senaste tiden har anpassningen gjorts till kyla, blåst och regn. Nu väntas ytterligare några dagar med gött väder så nu är det bara "pure nylon" som gäller.