fredag 26 maj 2017

Ur led är tiden ...

Åter en vecka med veteranorientering eller "Antikrundan" som en och annan benämner aktiviteten. Till viss del är det modernt vad gäller utnyttjande av ny teknik som OCAD, Sportident och Livelox men också antikt. 


Man levandehåller gamla förlegade betalningssystem. Startavgiften ska betalas med kontanta medel, därmed basta! Detta trots att orienteringsrörelsen och alla aktiviteter sedan flera år tillbaka tillämpar ekonomiska transaktioner via Eventor och de senaste åren också via Swish. Men på veteranorienteringar ska det vara som på den gamla goda (?) tiden alltså hederliga mynt och prasslande sedlar. En berättigad fråga är: varför?

Nu är det som det är och mitt onsdagsproblem är att fixa kontanter. För något år sedan kom jag dragandes med en femhundring för att betala de tjugo kronorna. Möttes av mutter, suckar och tilldelades en rejäl laddning av onda ögat samt kommentaren: vi vill helst ha jämna pengar!

I veckan när grannklubben arrangerade var gammgubbarna på plats. Radade upp 20 skimrande enkronor och hade lärt mig läxan: det är jämna pengar som gäller! Möttes återigen av mutter, suckar och tilldelades en rejäl laddning av onda ögat samt kommentaren: vi vill inte ha en massa enkronor! Fick dessutom en skopa onämbara tillmälen. 

Fick till slut ändå starta, hustrun fixade fram en femhundring och det som inte dög förra året dög denna dag?!? Ur led är tiden!