tisdag 13 juni 2017

Cykelpass ...

Måndagkväll har blivit spinningkväll. Gymmets instruktör Magnus leder ett 45-minuterspass med rubriken "Cykel Activio". Det brukar sluta med riktig hårdkörning efter att tempo och belastning succesivt har stegrats. Man påminns om hur viktigt det är med uppvärmning och hur mycket lättare det blir att ta i och prestera. Trots att jag vet detta "fuskar " man ändå rejält inför exempelvis de flesta orienteringslopp. Det får kanske bli en föresats under månaderna som kommer att i alla fall vara något svettig när startklockan räknar ner.



Ett 25-tal spinnare brukar delta huvudsakligen tjejer, några medelålders killar och så en och annan pensionär. Musiken är hög och likaså rumstemperaturen. Svetten lackar hos en del och dryper hos andra. De 45 minuterna försvinner snabbt och den avslutande stretchingen brukar vara både efterlängtad och skön för att inte tala om duschen.
Innan pensionärstiden hade man aldrig tid (eller tog sig tid) att njuta och ta det lugnt efter ett träningspass. Bråttom, bråttom och skynda, skynda var det som gällde. Nu är tempot inte lika högt eller så har insikten och förståndet ökat. En insikt och ett förstånd som understryker vikten av en stunds återhämtning och kontemplation.