måndag 12 juni 2017

Hos knådarn ...

Idag var det dax för månadens besök hos husmassören Viola. En tvåtimmarsomgång där ingen muskel eller led slapp undan. Viola är suverän på att hitta och känna av trötta och överbelastade ligament. Många gånger besöker man massören när man har en skada eller krämpa. Tror dock på idén att regelbundet få sig en omgång i förebyggande och stärkande syfte.

Har kunnat rekommendera Viola för många vänner som skadat sig i orienteringsskogen eller fått någon jobbrelaterad åkomma. De allra flesta har varit mycket nöjda och lägger sig nu regelbundet på britsen hos Elfsborgsmassagen.


Viola utgår från det synsätt och den teori som utvecklats av Sven Lundin. I korthet handlar det om att olika smärttillstånd och nedsatta kroppsfunktioner oftast är orsakade av "cirkulationsspärrar" genom inlagring av slaggprodukter i blod- och lymfcirkulationen.
Efter ett inledande samtal för att kartlägga och identifiera tillståndet i kroppen inleds en behandling med 3-5 massagetillfällen under en vecka. Varje behandling tar omkring två timmar. Beroende på hur kroppen svarar och rehabiliteringen fortskrider är det oftast lämpligt med behandling en gång i månaden.