söndag 25 juni 2017

Flygpackning ...

Det ges rika möjligheter att reflektera över saker och ting när man är på resande fot. Konstaterar bland annat att dagens moderna flygplan måste vara felkonstruerade eller så är det något annat som spökar.


I många år har man skilt på passagerare och bagage men inte nu längre. När man väl äntrar planet ska man inte bara trängas med medpassagerare utan också med väskor, bagage och välfyllda taxfree-påsar. Fler och fler tycks ta med ALLT bagage i det så kallade handbagaget. Konsekvensen blir att utrymmena ovanför sätena snabbt blir påfyllda och överfyllda. Sitter man på 20:e raden får man kallt räkna med att ryggan i bästa fall får plats på den motsatta sidan 7-8 rader längre fram eller bak. En orsak till detta är att man nu allt oftare måste betala för sitt bagage. Förr ingick som regel 20 kilo i biljettkostnaden men inte nu längre. Vem vill inte klara sig från extrakostnader när man kan? Ett annat skäl är naturligtvis att man inte vill vänta på att få sin väska vid rullbandet.

Följaktligen måste de vanliga bagageutrymmena i underdelen av planen allt mer gapa tomma och då har något blivit fel. Ska bli intressant att se hur flygbolagen agerar i framtiden. Blir det nya plan med större bagageutrymmen i kabinen eller ska man ta rejält betalt för att ha packning ovanför huvudet och de som inte har betalat för sitt handbagage får placera detta i fotutrymmet. Man kan undra över hur det ska bli ...