torsdag 8 juni 2017

Lätt lopp ...

Det var en riktigt löpbetonad bana på Göteborgs sprint-DM som avgjordes på onsdagskvällen i hällande regn. Visserligen var inledningen brutal med en mycket brant stigning men orienteringstekniskt var det lätt, mycket lätt. Differenserna i resultatlistan var också mycket små.


Belackarna suckar över att det är heltokigt att åka ända till Göteborg för ett lopp som är över efter en kvart. Ja kanske, men två begeistrade barnbarn kunde inte alls förstå varför man inte skulle åka. Det är bara så härligt med den entusiasm och lust som visas.

Efter loppet genomgång i två etapper. Först den direkta upplevelsen när man kommit i mål sedan när gps-spåret lagts upp i Livelox. Där framgår med stor tydlighet vilka avvikelser som gjorts eller tveksamheter som uppstått.
Utifrån farfarsperspektivet försöker man sätta fokus på prestationerna som sådana och inte på placeringen i resultatlistan. Som oftast kan konstateras att tidsförlusterna främst orsakas av orienteringsmisstag och mycket, mycket sällan handlar det om att farten har varit för låg. Men det viktigaste är ändå att det hela upplevts som roligt och kul. Och det var det trots hällregn.