torsdag 15 juni 2017

Veteranrally ...

Idag behövde svärmor och hennes vänninnor chaufför när det årliga biltipsrallyt i pensionärsföreningens regi skulle genomföras. Starten var vid Hålanda Bygdegård och sedan väntade sju-åtta mil på allt från motorväg till slingriga grusvägar i storskogen. Här och där tipsfrågor och en del praktiska tävlingsmoment. Detta för att få lite spridning på deltagarna eftersom de allra flesta lärt sig googlandets konst. Ett längre kaffestopp gjordes vid Backamo och det gamla militärlägret innan karavanen på ett 40-tal bilar förflyttade sig till Skepplanda Bygdegård.


Där väntade, som sig bör, när svenskar umgås och kommer samman korv och bröd. Bullens korv naturligtvis! En annan självklar ingrediens är lotterier på specerihinkar och flaskor med druvans safter. Prisutdelning naturligtvis till de som svarat och presterat allra bäst.

Undrar hur länge den här typen av bilrally kommer att överleva. Den lockar framförallt de äldsta pensionärerna och många vittnade om hur man i sin ungdom roade sig med att åka en biltur på söndagar. Uppenbarligen var själva bilåkandet då målet och upplevelsen medan bilåkandet idag mera är ett medel för att komma till ett mål eller en upplevelse. Och tipsfrågor är ju redan nu en avsomnande företeelse i smartphonens tidevarv.

Men ... det var en trevlig upplevelse för en ung pensionär att under några timmar få umgås med den äldre generationen.