torsdag 2 januari 2020

Dag ett ...

Första dagen på det nya decenniet började lugnt, riktigt lugnt. Timman blev sen eller rättare sagt tidig innan nyårsfirandet avslutades. Först framåt sena förmiddagen lämnade vi sänghalmen. En halvannan timma med långpromenad väntade genom öde gator och vägar i ett blåsigt och grått Vänersborg. Nu var det inte helt öde, fordon gjorde ett snabbstopp vid någon pizzeria för att hämta hem beställningen som gjordes för "tio-minuter-en-kvaaart" sedan. 

Nyårsföresatserna var inte många och omtumlande detta årsskifte. Hustrun nämnde det nygamla löftet att nu skulle hon minsann komma igång med att använda gps-klockan på tävlingar! Uppenbarligen började hon känna sig ha hamnat på efterkälken när allt fler av konkurrenterna publicerar sina vägval på Livelox - hon vill inte vara sämre! Dessutom är hon en av de allra flitigaste uppmuntrarna och påhejarna vad gäller att få ungdomar och andra att skaffa det som behövs. Detta år ska alltså orden få liv, sagt ska bli gjort och tanke ska bli handling!
I hemmet råder dock ingen avsaknad eller brist på ändamålsenliga klockor så införskaffandet är inget problem, tvärtom! Den egna föresatsen och avsikten är att under året uppgradera till det senaste sena eftersom det för ändamålet bara är top-of-the-line som gäller.

Den första dagen som nybliven H70-klassare avslutades i gymmet. Denna afton var det en och annan nykomlig som nu minsann skulle ta tag i det här med motion och rörelse. Det brukar vara en vanlig föresats i början på året och därför lär det bli lite trängre i omklädningsrum och till träningsredskapen någon vecka eller två.
Det löpande bandet fick sig en omgång ... eller var det jag som fick det? Det gäller att fixa till löpsteget när det snart är premiär för Vinterrace och nattcuper.